Uhapšen mladić zbog kompjuterskih prevara, građane oštetio za 15.000 KM

Protiv njega je još prošle godine nadležnom Tužilaštvu dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 16 krivičnih djela „Računalne prijevare“ i 4 krivična djela „Krivotvorenje isprave“.

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta je u toku 2021. godine i 2022. godine, zaprimili veći broj prijava počinjenih krivičnih djela „Računalne prijevare“ kojom prilikom je građanima pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 KM.

– U cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela službenici su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva TK, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama na području FBiH, poduzeli su niz istražnih mjera i radnji kojom prilikom je identifikovan mogući počinilac. Radi se o D.M., rođen 1997.godine iz Sarajeva.

Službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, na području općine Ilidža, izvršili su pretresanje pokretne i nepokretne imovine koju imenovani koristi, a tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi i dokazi koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Lišen je slobode i priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK radi kriminalističke obrade – navedeno je iz MUP-a TK.

RADIO BET/IZVOR:Vijesti.ba

Author: Milton Mccoy