U požaru kod Los Angelesa izgorjele zgrade: Dvoje mrtvih, hiljade ugroženih

Najmanje su dvije osobe poginule, a hiljade su pozvane napustiti svoje domove zbog požara koji je jučer izbio u Kaliforniji na području Los Angelesa, koje je trenutačno pogođeno velikim vrućinama.

Prema prvom izvještaju vatrogasaca, jedna je osoba hospitalizirana zbog teških opekotina. Vatrogasci su pozvali na evakuaciju stanovnike više od 3.000 kuća, a vlasti istovremenoi upozoravaju na mogućnost prekida opskrbe električnom energijom.

Požar je izbio u ponedjeljak u blizini grada Hemeta jugoistočno od Los Angelesa i zahvatio je više od 1.600 hektara veliko područje. Izgorjelo je nekoliko zgrada, a škole u okolini u zatvorene.

Vatra se “proširila vrlo brzo, prije nego što su stigli vatrogasci”, objasnio je glasnogovornik vatrogasaca na Twitteru.

Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok požara. Istovremeno je firma za opskrbu električnom energijom Southern California Edison prijavila kvar u trenutku izbijanja požara na tom području. Ta je firma već platila milijarde dolara zbog požara u Kaliforniji koje je izazvala njezina loša infrastruktura.

Radio Bet / Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy