Sjedeća odbojka: Jedinstvo Boće među najboljim ekipama u Evropi

SDI Jedinstvo Boće [Brčko distrikt BiH] ostvaruje vrhunske rezultate u sjedećoj odbojci, što ih svrstava među najbolje ekipe u Evropi u ovom sportu.

Ovogodišnju Premijer ligu BiH, koja je najbolja u Evropi, završili su na odličnom 4. mjestu.

Treći na najjačem međunarodnom turniru

Jedinstvo je protekli vikend učestvovalo na 21. izdanju najjačeg međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2022“, u organizaciji višestrukog, a ujedno i ovogodišnjeg osvajača Lige evropskih šampiona – OKI Fantomi Sarajevo.

Ekipa iz Boća je u grupnoj fazi ostvarila dvije pobjede [Borac Banja Luka 2:0, Hrabri Zagreb 2:0] i jedan poraz [Dresdner Njemačka 1:2].

U polufinalu su poraženi od Fantoma [0:3], ali su pobjedom protiv reprezentacije Hrvatske [2:1] turnir okončali na 3. mjestu.

Na ovom turniru su bili oslabljeni i uskraćeni za nastupe Mirka Zečevića Tadića [najbolji sportista u invalidnim sportovima Brčko distrikta za ovu godinu], koji je igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Prvo mjesto u S. Brodu

Jedinstvo je 23. aprila ove godine učestvovalo i na 16. Međunarodnom turniru „Bljesak – Memorijal Damir Metić“ u Slavonskom Brodu, gdje su osvojili 1. mjesto bez izgubljene utakmice.

U narednom periodu ih očekuje učešće na još nekoliko domaćih i međunarodnih turnira.

Kruna ovogodišnjih takmičenja će biti turnir u Lajpcigu (SR Njemačka) gdje brane 1. mjesto osvojeno na prethodnom izdanju.

SDI Jedinstvo Boće osnovano je 2015. godine od strane nekoliko entuzijasta i igrača kao vid rehabilitacije za osobe sa invaliditetom.

Čestitamo na vrhunskim rezultatima!

Radio Bet / Izvor: Plural.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy