Divlja svinja Putin dobila novo ime

U parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na situaciju u Ukrajini, zaposleni u parku morali su mu pronaći novo ime.

Četiri je godine divlja svinja teška 200 kilograma nosila ime Putin. Svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to je ime prevladalo na internetskom glasanju, u nedjelju naveče objavio je Wildpark Waldhaus Mehlmeisel u okrugu Bayreuth.

“Mi smo skladan, prekrasan mali park divljih životinja i takvo se ime jednostavno nije uklapalo”, rekao je voditelj parka Eckard Mickisch.

Ime Eberhofer je dobilo 1.198 glasova, a na drugom mjestu je Gustl, za koji je glasalo 1.013 učesnika.

Prijedlog Eberhofer došao je od voditelja zabavnog programa “Ringlstetter” na Bayerischer Rundfunku. Ime je aluzija na “Eberhoferove kriminalističke romane” koje je napisala Rita Falk i djelomično snimila, u kojoj je u fokusu istoimeni istražilac, prenosi Index.

Glasati se moglo i za imena Igor, Frederick i Mir. Više od 2.700 osoba dalo je prijedlog za novo ime svinje, a izabrano je pet za koje se moglo glasati. Imena Zelenski i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u posljednje kolo.

Eckard Mickisch je objasnio da više ne želi politizovati.

Radio Bet / Izvor: Nezavisne novine

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy