Tuzla: Učenici OŠ Jala sa roditeljima prodaju hranu za liječenje učenice Lejle-Nee Tanović kojoj je dijagnosticiran tumor

Danas u terminu od 10 do 12 sati se u dvorištu Osnovne škole Jala u Tuzli organizovan je humanitarni bazar prodaje bosanske hrane koju su pripremile vrijedne ruke učenika i njihovih roditelja. Sva prikupljena novčana sredstva će biti usmjerena u svrhu liječenja učenice ove škole, Lejlu-Nee Tanović, kojoj je u februaru prošle godine dijagnoscticiran tumor na mozgu zbog čega je podvrgnuta liječenju u Turskoj. Nea Tanović, osim što je dobra učenica, uspješan je sportista, te se aktivno bavila plivanjem.

“Naša učenica Nea Tanović nalazi se na liječenju u Turskoj zbog čega smo u našoj školi pokrenuli humanitarnu akciju kako bi pomogli njeno liječenje. A danas kada obilježavamo Dan škole odlučili smo organizovati humanitarni bazar naših domaćih bosanskih specijaliteta. Sva prikupljena sredstva idu u svrhu liječenja naše učenice kojoj želimo brz oporavak i da se što prije vrati u školske klupe. Djeca su zajedno sa svojim roditeljima baš se potrudila da današnja akcija bude što uspješnija. Također, u ime OŠ “Jala” želim se zahvaliti svima koji su se odazvali današnjoj akciji, a veoma smo zadovoljni odzivom” – kazala je Irma Mujagić razdrednica 6b razreda OŠ “Jala”.

Uplatu za liječenje učenice Nee Tanović možete izvršiti kod NLB Banke na broj žiro računa: 1327300000000566 Iz škole Jala apeluju da svi koji su u mogućnosti posjete i podrže ovaj događaj.

Radio Bet / Izvor: Tuzlanski.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy