Severina ni sa jednom sestrom nema dobar odnos, zbog udaje za Kojića jedna je se i odrekla

Severina se jučer našla u centru skandala nakon što je uhapšena zbog fizičkog obračuna sa svojom sestrom Marijanom. Međutim, iako je nekada između sestara vladao normalan odnos, ovo nije prvi put da problemi između njih isplovljavaju javno.

Podsjetimo, prema Severininim riječima, a i onima njene majke, ispostavilo se da je pjevačicu napala njena sestra Marijana, a ne obrnuto. Navodno joj je potrgala lančiće s vrata i razbila mobilni telefon. Pjevačica je nakon saslušanja puštena na slobodu.

Severina, podsjetimo, ima dvije sestre, Marijanu Vučković-Popović i Zdenku Vučković-Žunić, a čini se da ni sa jednom od njih stvari ne funkcionišu kako treba.

Naime, hrvatska javnost već je upoznata s tim kako se Zdenka “odrekla” Severine nakon što se ona udala za Igora Kojića. Nakon njihovog vjenčanja, ona je izjavila kako nije otišla na ceremoniju s jakim razlogom.

“Iz pijeteta prema svojim rođacima i prijateljima, poginulim hrvatskim braniteljima, i poštujući marijanski katolički moral, ne odobravamo ovaj estradni cirkus i nismo mu prisustvovali”, govorila je tada.

Osvnrula se i na žrtve koje su pogubljene tokom rata, rekavši kako nemože podržati ovakvu vezu jer su Hrvati sa Srbima vodili rat.

“Sahranjivali smo porodičnog prijatelja ubijenog zbog ćirilićnih tabli u Vukovaru koji je rušen rukom ljudi koji su nas ugnjetavali u užasnom ratu tokom proteklih 50 godina, a istim tim pismom pisalo se o Severininoj srpkoj svadbi. Užasnuti smo i zgroženi tim činom”, rekla je Zdenka tada.

Iako je djelovalo da je situacija sa Marijanom bolja, koja je čak, zajedno sa njihovom majkom Anom, prisustvovala Severininim događajima, jučer je potvrđeno da nije tako. Situacija među njima eskalirala je i ranije i to nakon što je Severina navodno zabranila Marijani da se viđa sa Anom. Pjevačica tada nije navela konkretan razlog. Zanimljivo, jučer se sukob odvio baš u Aninom stanu.

Nakon zabrane da viđa majku, Marijana je Severinu prijavila Centru za socijalnu skrb, pod navodima da pjevačica zlostavlja njihovu majku onemogućavajući joj da uspostavi kontakt s njom. U isto vrijeme, podnijela je prijavu i protiv vlastite kćerke Mie Popović koja je sa Severinom imala odličan odnos.

Severina često dijeli fotografije sa Miom na svojim društvenim mrežama, a ona često čuva i pjevačicinog sina. jednom prilikom otkrilaJE kako je upravo ona odabrala ime za svoju nećakinju.

“Kad se rodila, dala sam joj ime… Mia, ni ne znajući koliko će joj to ime pristajati – jer je mila i jer je moja”, rekla je tada.

Centar za socijalnu skrb, pak, ustanovio je da su Severina i Mia “lažno prijavljene” te da se Marijana udružila sa Severininim bivšim suprugom Milanom Popovićem. Tome je svjedočila i Milanova izjava.

Ipak, kada je riječ o borbi za starateljstvo nad malim Aleksandrom, Severina je tu naišla na podršku od sestre. Marijana je tada, za razliku od Zdenke, bila i u dobrim odnosima sa Igorom Kojićem.

“O Milanu sam imala lijepo mišljenje sve dok nije izgubio mušku hrabrost i odlučio da ne želi biti uz moju sestru i njihovog sina”, govorila je Marijana 2016. godine.

Također, izjavile je i kako je, kao teta, uskraćena da viđa Aleksandra kada on živi s ocem.

Tri sestre došle su u fokus javnosti i kada su vodile raspravu oko zemljišta u Splitu na kojem se gradio jedan trgovački centar. Zdenka i Marijana 2015. tvrdile su kako spomenuti dio zemlje pripada porodici Vučković, očekujući da ih i treća sestra podrži u sudskoj borbi, što ona nije učinila.

Tri sestre rano su ostale bez oca, Severa Vučkovića, po kojem je Severina dobila i ime, a pjevačica nikada nije htjela javno komentarisati njihove rasprave.

Sada, Severinina advokatica Jasminka Biloš izjavila je kako će pjevačica podnijeti kaznenu prijavu protiv Marijane.

“Ona je sada na slobodi. Dala je izjavu nakon prijave koju je podnijela njena sestra. U ovoj situaciji, Severina je ta koja je napadnuta i ona je žrtva nasilja. O tome postoji i medicinska dokumentacija što će ona i dokazati i podnijeti kaznenu prijavu protiv svoje sestre”, zaključila je Biloš.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy