Sanjin Pehlivanović, prvak Evrope: Došao sam po ono što sam ostavio prošle godine

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović nije mogao sakriti emocije nakon što je prvi put u karijeri postao šampion Evrope u seniorskoj konkurenciji.

Pehlivanović (20) je sinoć u slovenskom Laškom savladao Wojciecha Szewczyka rezultatom 8:5 i tako postao prvak Evrope u disciplini “desetka”.Tokom cijelog turnira mladi Sarajlija imao je fantastičan break (početni udarac) koji je doveo gotovo do savršenstva i tako je stvarao prednost u odnosu na rivale.

Nakon meča i velike pobjede Pehlivanović nije mogao sakriti emocije. Ističe da je to bio najteži zadatak i tokom samog finala.

“Nevjerovatan osjećaj i ne znam kako da opišem emocije u ovom trenutku jer sam prije šest mjeseci želio napraviti isti uspjeh, ali emocije su tada otišle predaleko. Naravno, veoma sam sretan što sam ovoga puta to uspio. Cijeli turnir sam igrao odlično, zadržavao emocije i imao samo jedan cilj. Došao sam po ono što sam ostavio prošle godine”, rekao je emotivni Pehlivanović nakon meča.Mladi Sarajlija se osvrnuo na prošlogodišnje finale kada je promašio posljednju kuglu za pobjedu i titulu evropskog prvaka u duelu protiv Joshue Fillera.

“Pokušavam uvijek razmišljati pozitivno, ali to je bilijar u kojem imate puno uspona i padova tako da je potrebno ostati pozitivan, igrati svoju igru i zadržati emocije, što je najvažnije. Sada mogu lakše disati jer sam u proteklih šest mjeseci imao uspomene na finale iz prošle godine. Mislim da me to učinilo jačim”, rekao je bh. dragulj.

Podsjetimo, EPBF Evropsko prvenstvo održava se od 2. do 12. marta u slovenskom Laškom. Pehlivanovića očekuje nastup u još dvije discipline, kao i u ekipnoj konkurenciji.

RADIO BET/IZVOR:Klix.ba

Author: Milton Mccoy