Policija u Sarajevu nakon velike potjere uhapsila četiri osobe zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici sarajevske policije uhapsili su sinoć četiri osobe koje su krijumčarile migrante, a nakon potjere u gradu za njima. Jedna uhapšena osoba je i napala policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede.

Kako nam je potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapšene su tri muške i jedna ženska osoba, svi iz Sarajeva.

Oni se mogu dovesti u vezi sa krijučarenjem migranata s obzirom na to da je u tri automobila zatečeno 12 stranih državljana koji u Bosni i Hercegovini borave ilegalno. Kod uhapšenih je pronađena i određena količina droge te jedna puška.

Ova grupa je građane koji se javljaju našoj redakciji uznemirila nakon što su vidjeli potjeru koja je trajala za njima. Naime, uhapšeni se nisu se htjeli zaustaviti na znak policije zbog čega se policija dala u potjeru i ubrzo ih sustigla.

Prilikom intervencije policijskih službenika i hapšenja, jedna od četiri osobe je napala policijske službenike nanijevši im lakše tjelesne povrede te je došlo i do manjeg oštećenja službenog vozila.

U sve je uključeno i Tužilaštvo BiH, kao i Kantonalno tužilaštvo te Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

RADIO BET/IZVOR:Klix.ba

Author: Milton Mccoy