OSTAJU VAM TRAGOVI OD DEZODORANSA NA ODJEĆI? Zapamtite ovih PET TRIKOVA za uklanjanje bjeličastih mrlja!

Garderobu na kojoj se vide bijeli tragovi od dezodoransa nemojte baciti,niti nositi na skupo hemijsko čišćenje.

Predstavljamo vam pet savršenih trikova za uklanjanje ovih tragova.

SO – Ovaj začin uspijeva da ukloni i stare mrlje, a bezbjedan je i za bijeli i za šareni veš. Nakvasite dio na kojem je mrlja i pospite so, pa ostavite da prenoći. Potom ponovo pokvasite i “posolite” pa protrljajte odjeću. Poslije takvog ‘pilinga’ ubacite odjeću u mašinu za veš i operite je kao i uvijek.

SIRĆE – Pokvasite odjeću sirćetom i ostavite da prenoći a onda ujutru operite kao i obično. Ovaj način čišćenja pogodan je za šareni veš, kao i za vunu i ostale prirodne materijale.

LIMUNOV SOK – Pomoću ovog agruma možete da skinete svježe tragove dezodoransa sa odeće. Samo nakapajte malo soka pravo na mrlju, ostavite da odstoji 5-10 minuta i potom ručno operite pod mlakom vodom.

DETERDŽENT ZA SUDOVE – Tragove od dezodoransa kao i neke tvrdokorne mrlje možete ukloniti deterdžentom za pranje sudova. Sipajte ga direkt na mrlju, blago protrljajte i ostavite da odstoji pola sata pa isperite.

VOTKA – Ako su vam ostali bjeličasti tragovi na tamnoj odjeći, spas ćete naći u čuvenoj votki. Sipajte je na mrlju i sačekajte par minuta. Najčešće ćete odmah vidjeti rezultate mada ponekad votka mora i malo duže da odstoji, ali nikako duže od jednog sata. Potom operite odjevni komad kao i uvijek.

RADIO BET

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy