Nakon dugogodišnje borbe sa ženskim oboljenjima Snežana Rothmair spas pronašla u tinkturama Jasminka Šarića

Snežana Rothmair, je bosanske gore list. Rodom je iz Srpca, ali godinama živi u Njemačkoj, gdje je sretno udata. Pedeset joj je godina, mada po izgledu djeluje puno mlađe. Priznaje da joj rijetko ko vjeruje kada kaže da je zakoračila u šestu deceniju.
„A da ste me vidjeli prije tri godine, sažalijevali biste me. Baš sam bila propala – kaže na početku razgovora Snežana.

18 kemoterapija
Ona danas živi život punim plućima. I ta mladolikost koju mnogi primjećuju, kaže, rezultat je njenog zdravstvenog stanja. Pobijedila je rak dojke, krvan slika je sjajna, nema tragova raka. Medsicinski nalazi su uredni, ljekari prezadovoljni. Prije pola godine vratila se na posao, a dvije i po godine je provela na bolovanju.

„Duša mi pjeva. Ja sam presretna žena – kaže Snežana.

Njene tegobe počele su prije nešto više od tri godine kada je slučajno napipala ispod pazuha kvržicu, a ubrzo nakon toga biopsija je pokazala da je to karcinom. Bio je to za nju veliki šok. Pribojavala se da će joj odstraniti dojku

“Odstranili su samo zahvaćene dijelove, pa su me uputili na kemoterapiju i zračenje. Propisana mi je i posebna medikamentna terapija. Od svega toga imala sam veoma burne reakcije i nuspojave. Ukupno sam imala 18 kemoterapija. Teško sam je podnosila, a najgore mi je bilo što sam ostala bez kose. To je za svaku ženu šok, a za mene je na momente značilo – smrtnu presudu – prisjeća se tih bolnih trenutaka.

„Puca“ od zdravlja
Podnosila je Snežana sve to relativno dobro, ali je psihički na momente tonula, pribojavala se novog „divljanja“ raka. Kaže, lijegala je i ustajala s velikim upitnikom u glavi hoće li se karcinom vratiti ili ne.
Na nagovor rodbine iz Srbca, koja joj je preporučila travara Jasminka Šarića, prije 15 mjeseci se zaputila s medicinskim nalazima u Orašje.

„Nisam imala šta izgubiti jer farmakološki lijekovi nisu davali željene rezultate, pa sam odlučila da pokušam i sa prirodnim terapijama. Rekla sam to svojim doktorima, oni nisu imali ništa protiv. Počela sam koristiti tinkturu od medvjeđeg luka za čišćenje organizma, a imelu za rast kose. Jednu sam pila ujutro, drugu naveče… – otkriva nam naša sagovornica..

Nije preskočila ni jedan dan Jasminkove terapije, a iz mjeseca u mjesec se osjeća sve zdravija, ispunjenija i poletnija. Prije pola godine, nakon 30 mjeseci bolovanja, vratila se na posao. Medicinski nalazi su sjajni.
„Ja vam se sada osjećam, a i izgledam ljepše nego što sam bila prije bolesti. Mislim da sve mogu zahvaliti tinkturama Jasminka Šarića i mom zdravijem načinu življenja i ishrane. Taj momak mi je vratio zdravlje, vratio mi je volju za život, a to je kod žena s karcinom dojke najvažnije – kazala nam je Snežana.

O travaru Jasminku Šariću iz Orašja, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe stižu hvalospjevi sa svih strana. Svi se slažu da su njegove biljne terapije veoma učinkovite!
Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tinkture, kreme, čajeve za sve boljke današnjice.

Pejo Prgić je tek zagazio u sedmu deceniju života. Ponovo se skrasio na kućnom pragu u okolini Orašja, nakon višedecenijskog rada daleko od kućnog praga. Kao pekar, koji zna svoj posao, bio je na cijeni širom svijeta, a najduže se zadržao u Splitu, gdje su njegove specijalitete kušale sve velike splitske zvijezde – od Borisa Dvornika i Olivera do Doriske Dragović ili nogometaša Hajduka.

„Lijepe su to uspomene, koje čuvam u srcu. Ali, ja sam „zaradio“ još jednu uspomenu; radeći u kuhinji, stalno na promaji, zaradio sam sinusitis – kazuje na početku razgovora Pejo.
Dobar glas se daleko čuje

Dodaje, da su valjda od dugog stajanja stradali i kičma i kukovi, pa su im danas potrebni češći remonti. I leđa su gaizdala.

Decenijama je, kaže, imao problema sa upalom sinusa. Glava ga je često boljela, ponekada i arkade oko nosa. Na dodir su ga znale zaboljeti. Nema šta nije pokušavao da se oslobodi ovih tegoba; pario se na dalmatinskom suncu, kadulji, kamilici, koristio antibiotike, različite farmakološke preparate, primjenjivao narodne recepture, popio „tonu antibiotika“… Nažalost, ništa nije pomagalo da se ove tegobe trajno riješe.

„Uistinu je kod mene to bila komplikovana situacija. BIlo je takvih bolnih situacija da sam mislio da ću crknuti od bolova, glava mi se raspadala – priča naš sagovornik, koji je tek odahnuo unazad zadnjih desetak mjeseci.
Kaže, konačno mirno zaspi, lijepo spava, a ustaje glave lagane kao perka. Nema bolova, sinusi ga ne „probadaju“. Ponekad mu je, kaže šeretski, neobično živjeti bez tih bolova.

Sudbina se pobrinula da čuje za učinkovite tinkture travara Jasminka Šarića, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe. Veoma su učinkovite! Tako je dobar glas o Jasminkovim tinkturama stigao i do Peje.
„Dobio sam tinkture od hrena i medvjeđi luk. Ujutro to popijem s medom. I evo mjesecima sve moje tegobe su nestale. Ubijeđen sam da su me Jasminkove tinkture spasile – kaže naš sagovornik.

Božiji dar
Ove tinkture su bile posljednja Pejina šansa da izbjegne operaciju sinusa. Ljekari su mu kao jedinu alternativu predlagali hiruršku intervenciju, ali on je odlazak „pod nož“ odgađao za „još malo“.
„Sreća u mojim nesrećama je to što sam naišao na prirodno rješenje, jeftino i efikasno. Dragi Bog me spojio sa Jasminkom – kaže Pejo.

Kada je osjetio pozitivne efekte Jasminkovih tinktura za sinuse, Pejo se travaru požalio i za probleme sa kičmom, kostima i kukovima. I tu je osjetio Božiju milost.

„Dobio sam „Božiju kremu“, kojom mažem leđa, kičmu i noge. Vjerujte ja više namam ni tih zdravstvenih problema – kazao nam je Pejo Prgić.

O travaru Jasminku Šarić mediji u zadnje vrijeme sve više pišu. Mlad je čovjek, a fitoterapijom se bavi desetak godina. Izabrao je, kaže, najsvetiji put – prirodnu borbu protiv opasnih bolesti današnjice. Tim prije što su mnoge i danas misterija i nepobjediva tvrđava za medicinu. On vjeruje prirodi i favorizuje biljnu medicinu.

Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tincture, Kreme čajeve za sve boljke današnjice.

“Za sve tegobe postoji prirodno rješenje. Danas bakterije i virusi najčešće pogađaju čovječanstvo. Takođe infekcija urinarnog trakta (cistitis), često pogađa mnoge ljude. Obično je izaziva bakterija ešerihija koli. Riziku nastanka infekcije izložene su osobe kod kojih je narušen imunitet zbog izloženosti stresu, ili kod žena poslijje menopauze“ – otkriva ovaj ugledni travar.

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy