Kako otjerati muhe iz doma koristeći nekoliko jednostavnih trikova

Muhe su naročito naročito aktivne ljeti, što predstavlja problem jer mogu prenijeti zarazu. Nasreću, postoji nekoliko prirodnih sredstava pomoću kojih ćete ih otjerati iz vašeg doma.

Muhe ne podnose miris eteričnih ulja napravljenih od mente, limunske trave, lavande i slično. Napravite sprej tako što ćete u raspršivač nasuti vodu i dodati nekoliko kapi bilo kojeg spomenutog ulja.

Ugljični dioksid u gaziranim pićima privlači muhe tako da biste flaše uvijek trebali odmah vraćati u frižider. Isto tako, muhe se tokom ljetnih mjeseci naročito počinju skupljati u kanti za smeće. Pospite sodu bikarbonu na dno kante prije nego što stavite novu kesu za otpatke. Ona će apsorbirati sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

Nikada nemojte skupljati posuđe pored sudopera jer će u suprotnom muhe širiti bakterije ili čak izleći jaja. Nepojedenu hranu nemojte prekrivati kuhinjskim papirom nego je stavite u vrećicu sa patentnim zatvaračem.

Kako biste otjerali muhe iz kuhinje, naspite pola čaše jabukovog sirćeta. Prekrijte je prozirnom folijom i probušite male rupe. Miris sirćeta naročito smeta muhama.

U kuhinju biste također trebali staviti bosiljak u teglici jer on također smeta muhama.

RADIO BET/IZVOR:Klix.ba

Author: Milton Mccoy