CIK BiH donio četiri odluke o sankcioniranju političkih subjekata

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela četiri odluke o sankcioniranju političkih subjekata zbog vođenja plaćene izborne kampanje putem medija, odnosno zbog kršenja odredbi Izbornog zakon BiH.

“Naglašavamo, u periodu od 04.05.2022. godine do službenog početka izborne kampanje, odnosno do 02.09.2022. godine, samo je zabranjeno vođenje plaćenje izborne kampanje”, saopšteno je iz CIK-a.

Odluke Centralne izborne komisije BiH nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Članovi Centralne izborne komisije BiH dr. Irena Hadžiabdić, Vanja Bjelica-Prutina i Jovan Kalaba su juče u Banja Luci održali radni sastanak sa članovima Gradske izborne komisije Banja Luka i predstavnicima Gradske uprave Grada Banja Luka, gdje su informisani o izazovima i aktivnostima koje provodi Gradska izborna komisija Banja Luka i u tom smislu kakvu podršku očekuje od organa vlasti Grada Banja Luka.

Predstavnici Gradske uprave Grada Banja Luka su istakli da će pružiti svu neophodnu tehničku i logističku podršku  Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka u pripremi i provođenju Općih izbora 2022. godine.

Povod sastanka u Banja Luci je bilo blagovremeno rješavanje eventualnih problema u radu Gradske izborne komisije Banja Luka.

RADIO BET/IZVOR:BHRT

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy