Angelina Jolie i kraljica Nur dolaze 11. jula u Potočare

Organizacioni odbor ovogodišnje kolektivne dzenaze u Potočarima, 11. jula užurbano i predano radi na organizaciji, a kako Patria saznaje ove godine ponovno u Srebrenicu dolazi poznata glumica i humanitarka Angelina Jolie.

I jordanska kraljica Nur Al Hussein doći će u Potočare na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. Kraljica Nur je četvrta supruga i udovica kralja Huseina bin Talala. Rođena je kao Lisa Najeeb Halaby, najstarije dijete Najeeba Halabya, glavnog rukovodioca Pan American World Airwaysa, i Doris Calquist. Rođena je u Washington, D.C., te je odrasla i bila obrazovana u Sjedinjenim Američkim Državama. U Srebrenici je boravila 2015. godine.

Holivudska glumica Angelina Jolie, koja je više puta širom svijeta govorila o genocidu posjetila je Memorijalni centar u Potočarima 2018. godine, a sada ponovo dolazi na ukop 30 žrtava.

Za sada su spremni posmrtni ostaci 30 žrtava za ovogodišnju dženazu.

Te 2018. godine Jolie je kazala kako protok vremena ne može umanjiti bol koju osjećaju preživjeli rata u Bosni i Hercegovini i užasa srebreničkog genocida.

“Nikada nisam srela više hrabrijih, dostojanstvenijih i otpornijih žena od Majki Srebrenice, među kojim mnoge i 23 godine nakon genocida još uvijek traže svoje izgubljene sinove i muževe. Moje misli i moje srce su danas s njima i sa svim preživjelim u BiH”, kazala je tada Jolie.

Radio Bet / Izvor: Tip.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik

Author: Milton Mccoy